Sneeuwkettingen

Vertrekt u op skivakantie? Dient u sneeuwkettingen mee te nemen? Maakt het gebruik van winterbanden sneeuwkettingen niet overbodig?

Indien u rijdt met winterbanden kan het gebruik van sneeuwkettingen vaak langer uitgesteld worden. Bij zware sneeuw zullen nog steeds kettingen gemonteerd moeten worden. Een combinatie van winterbanden en sneeuwkettingen is bijgevolg de ideale oplossing.  Kom je in het buitenland op besneeuwde bergwegen terecht, dan biedt ook de winterband geen uitkomst meer en zijn toch sneeuwkettingen (vaak wettelijk) verplicht.  Op plaatsen waar sneeuw ligt, kan door verkeersborden duidelijk aangegeven worden dat je de sneeuwkettingen verplicht moet gebruiken. Gezien de maximum snelheid die u haalt met sneeuwkettingen , en die schade die deze kunnen toebrengen aan het wegdek, is het gebruik van sneeuwkettingen geen alternatief voor winterbanden op de snelwegen. Slechts onder extreme omstandigheden kunnen sneeuwkettingen zelfs verplicht worden op de snelwegen. U monteert de sneeuwkettingen op de banden van de aangedreven as van het trekkend voertuig.

Enkele tips:

  • Sneeuwkettingen moeten aangepast zijn aan de bandenmaat. Laat je bijgevolg informeren door experts. Geleende of oude kettingen kunnen bijgevolg niet passen.
  • Oefen voor uw vakantie het opleggen van de kettingen. Een goed overzicht van de montage is nodig om problemen te vermijden onderweg.
  • Consulteer het instructieboekje van uw wagen. Bij sommige voertuigmodellen is het gebruik van sneeuwkettingen niet aan te raden (bv laagprofielbanden). Het gebruik van sneeuwkettingen kan bijgevolg leiden tot schade aan de wagen. Consulteer hiervoor uw bandenspecialist om problemen te vermijden.

Meer informatie nodig? Kom gerust langs en wij geven u meer informatie en een passende prijsofferte.

Maak nu een afspraak online

Vermijd lange wachttijden voor uw bandenwissel en maak snel een online afspraak. Deze module is toegankelijk voor de klanten met/zonder actieve bandenopslag in het filiaal, klanten die een uitlijning wensen of nieuwe banden willen aankopen.

Maak een afspraak!

Bereik ons

 015/43.06.01
 mechelen@bestdrive.be
 Antwerpsesteenweg 249, 2800 Mechelen
Maak een afspraak online
Bekijk op google maps