Europees bandenlabel

Om gestandaardiseerde informatie over het brandstofverbruik, grip op een nat wegdek en externe rolgeluiden te kunnen verschaffen, heeft de Europese Unie een verplicht label ingevoerd voor alle nieuwe banden. Alle nieuwe banden die in Europa verkocht worden, dienen vanaf november 2012 dit EU-label te dragen. Einddoel van dit label is de eindgebruiker essentiële informatie te verschaffen bij de keuze van nieuwe banden.

Een laag brandstofverbruik is belangrijk om zowel de CO2-uitstoot als de kost van het rijden te verlagen. Laag tot hoog brandstofverbruik: Categorieën A tot G. Een goede grip op een nat wegdek is van vitaal belang voor de veiligheid en verwijst naar het vermogen van de banden om een voertuig op een natte weg snel tot stilstand te brengen en kan worden uitgedrukt in remafstand. Het verschil tussen elke vermelde categorie betekent een remafstand van één tot twee autolengten ( tussen 3 tot 6 meter) bij het remmen vanaf 80 km/h. Geluidsniveau is het buitengeluid dat de band veroorzaakt en wordt gemeten in decibel. Hoe meer zwarte strepen op het label, des te luider de banden.

Het bandenlabel is van toepassing op personenwagen- en SUV banden, bestelwagenbanden en vrachtwagenbanden. Het bandenlabel is niet van toepassing op: herrubberde banden, racebanden, reservebanden en oldtimerbanden.

Naast deze 3 criteria zonder toch tal van prestatiefactoren die de totaalperformance van een band bepalen. Erkende bandentests vormen hierbij een uitstekende bron van informatie. Het bandenlabel is bijgevolg enkel indicatief. Onze medewerkers zijn op de hoogte van de laatste tests en kunnen u bijgevolg een professioneel advies geven. Kent u graag de waarden van een bepaalde band. Contacteer onze medewerkers en zij zoeken de waarden op voor u.

Tips & Tricks

Continental zoekt paardentemmers

Continental zoekt paardentemmers

De nieuwe campagne van Continental moet de consument het tastbaar bewijs leveren van de capaciteiten van dit unieke type Continental Ultra High Performance-banden.

Lees meer

Maak nu een afspraak online

Vermijd lange wachttijden voor uw bandenwissel en maak snel een online afspraak. Deze module is toegankelijk voor de klanten met/zonder actieve bandenopslag in het filiaal, klanten die een uitlijning wensen of nieuwe banden willen aankopen.

Maak een afspraak!

Onze merken:

Bereik ons

 015/43.06.01
 mechelen@bestdrive.be
 Antwerpsesteenweg 249, 2800 Mechelen
Maak een afspraak online
Bekijk op google maps